Beurzen, congressen, seminars, events
11 juli 2018

Testen en meten tijdens de WoTS

Te zien op het Test & Meet Paviljoen

Tijdens de WoTS, de beurs die gehouden wordt van 2 t/m 5 oktober, in Jaarbeurs Utrecht kunt u zeven bedrijven samen in het Test & Meet Paviljoen aantreffen. Het zijn allemaal bedrijven die op hun eigen manier gespecialiseerd zijn in het testen & meten binnen de elektronica. Dat dit een divers vakgebied is, weten we allemaal. Tijdens de ontwikkeling van een apparaat moet er veelvuldig gemeten worden, maar ook daarna tijdens de productie en vooral niet te vergeten de CE-testen die uitgevoerd moeten worden voor de marktintroductie. Bij dit alles komen vandaag de dag ook veel testapplicaties voor draadloze toepassingen. In het T&M paviljoen zijn hiervoor de nodige testsystemen te vinden.

Net als andere jaren zal er ook dit jaar tijdens de WoTS een test & meet paviljoen ingericht worden. Dit jaar zult u daar een zeer divers aanbod aan firma’s aantreffen die uiteraard als gemeenschappelijke deler het meten en test binnen de elektronica hebben of gespecialiseerd zijn in omgevingstesten. Dat zijn testen om tot producten te komen die in praktijkomstandigheden net zo functioneren als verwacht wordt door de klant.
De breed beschikbare deskundigheid maakt een bezoek aan dit paviljoen extra nuttig. Een mix van testuitdagingen kunt u voorleggen aan de experts die u hier kunt ontmoeten.
Hoe divers de exposanten in het Test & Meet Paviljoen zijn, is op te maken uit de namenlijst. Op het moment dat we dit schrijven zijn er al zeven bekend. In alfabetische volgorde zijn dit:

  • Acal BFI
  • Dirksen Opleidingen
  • Hielkema Testequipment
  • JTAG Technologies
  • Keysight Technologies
  • MASER Engineering
  • TÜV Rheinland

Acal BFI is al jaren bekend als leverancier van elektronicacomponenten en diverse meetsystemen Zij leveren meetsystemen van tien verschillende merken maar het is vooral kennis van meten en meetsystemen waarmee zij zich onderscheiden. De producten van Keysight vormen een belangrijke pijler van het T&M programma van Acal BFI, maar deze firma heeft zelf een stand in het T&M Paviljoen waar zij zich zullen presenteren.

Over Keysight Technologies hoeven we niet veel te vertellen. Dit bedrijf dat begon als HP en later Agilent ging heten, staat bekend om zijn uitgebreid programma meetinstrumenten voor bijna elke denkbare meettaak binnen de elektronica. Wat ze dit jaar op de beurs aan meetinstrumenten laten zien, is nog niet bekend, maar de firma kennende, zal dit wel weer een uitgebreid scala zijn.

Hielkema Testequipment is vooral bekend om zijn temperatuur- en klimaatsimulatietestsystemen. Zij leveren, ontwikkelen, onderhouden en kalibreren testkasten en testkamers voor uiteenlopende bedrijven, die hiermee hun producten kunnen testen onder extreme klimaatomstandigheden. Voor bijna elke toepassing op het gebied van temperatuur, vochtigheid, corrosie, vibratie, licht, water- en stofdichtheid bieden zij passende oplossingen. Van temperatuurkasten tot ovens en van thermal shockkasten tot HALT- en HASS-kamers.

JTAG Technologies heeft zich gespecialiseerd in Boundary scan, beter bekend als JTAG of IEEE149.1. Dit is de technologie voor het testen van elektronische schakelingen zonder gebruik te hoeven maken van een complexe testopstellingen en voor het programmeren van logica devices en flash-geheugens.
JTAG Technologies ontwikkelt en levert software en hardware voor test- en programming applicaties die standalone kunnen draaien of die geïntegreerd kunnen worden in bijvoorbeeld een National Instruments gebaseerde functionele tester, in circuit tester, flying probe tester of in een standalone fixture.

Zelf gaan meten of de metingen uitbesteden is een vraag die afhankelijk is van de complexiteit, de kennis en de aanwezige meetapparatuur. MASER Engineering is in ieder geval een bedrijf dat u kan helpen als de meettaak te complex is voor uw eigen lab. Voor het meten aan elektronische componenten en complete systemen hebben zij een uitgebreid lab beschikbaar waar nagenoeg elke meting uitgevoerd kan worden.

Dirksen Opleidingen zou u niet zo snel verwachten in het T&M Paviljoen, maar binnen het aanbod van 180 verschillende opleidingen op zowel mbo- als hbo-niveau, zitten een aantal die zeer zeker passend zijn binnen het thema van het paviljoen. Met ruim 50 jaar ervaring in het opleiden van individuen en groepen kunt bij hen terecht voor kleinschalig, praktijkgericht onderwijs met persoonlijke begeleiding.

Tenslotte treft u in het paviljoen TÜV Rheinland aan die tijdens de beurs de focus legt op het testen van draadloze technologieën en op internationale markttoegang. TÜV Rheinland is voorloper op het gebied van testen van draadloze protocollen. Van WiFi en Bluetooth tot LoRa en ZigBee. Het Nederlandse lab in Leek werkt nauw samen met de labs in Lund (Zweden), Keulen en Neurenberg. Tot 2020 is er gepland om € 40 miljoen in de labs te investeren om nog beter draadloze IoT- en smarthome-apparaten te kunnen testen. Deze apparaten moeten immers ook voldoen aan de standaarden voor draadloze communicatie.

Wat gaat het worden
Zoals al gezegd zijn er nu zeven bedrijven die samen het paviljoen vullen. Er is echter nog plek voor een achtste bedrijf. Welk bedrijf dit gaat worden, is op dit moment nog niet duidelijk. Ook is nog niet bekend wat de exacte invulling zal worden. Dit is nog een verrassing waar we in het komende nummer op terug komen.
Eén ding is in ieder geval wel duidelijk. Het paviljoen zal een belangrijk onderdeel vormen van World of Electronics in hal 10 van de Jaarbeurs en is te bezoeken gedurende de beurs die gehouden wordt van 2 t/m 5 oktober.

Voor meer informatie almede voor het verkrijgen van een gratis toegangsbewijs, ga naar www.wots.nl  

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events

Het laatste nieuws

Meer algemeen nieuws