Rendement voor machinebouw met IoT & Industrie 4.0

Buzz-woorden of concrete voordelen, IoT en Industrie 4.0, we horen het overal en we zien steeds meer variaties op deze termen. Veel mensen vragen zich af of er nu echt praktische voorbeelden in de industrie zijn waarbij er aantoonbaar rendement is. In het seminar ‘Geld verdienen met Machinebouw' - 4 oktober in de Jaarbeurs - komt aftersales manager Marc Jan Goossink van MPS Systems aan het woord.

MPS Systems opereert wereldwijd met innovatieve printmachines voor de label- en flexibele verpakkingsindustrie. Hun soms wel tientallen meters lange machines maken sensorgedreven prints mogelijk waarbij zij de opdrachtgevers uiteindelijk geen machines maar oplossingen leveren.
In de lezing ‘IoT & Industrie 4.0 voor label printsystemen: kansen en uitdagingen’ gaat de spreker erop in dat op basis van de veranderende wens van de afnemer MPS een transitie inzet waarin zij steeds meer sensorgedreven ontwerpen en verdienmodellen creëren. Welke meerwaarde biedt connectiviteit aan de machines om uiteindelijk de gebruiker in staat te stellen een optimale bestelling samen te stellen? Wat betekent IoT & Industrie 4.0 in deze branche voor het optimaliseren van de workflow? Welke kansen biedt deze aanpak en waar liggen nog uitdagingen?
In hetzelfde seminar spreekt Daniël Bottema, R&D Manager van AWL-Techniek over hun kijk op de volledig geautomatiseerde fabriek. In hun onderzoeksprogramma zijn diverse technologieën ontwikkeld gerelateerd aan bin-picking, zelfrijdende voertuigen en verregaande modularisatie van het ontwerpproces. Welke praktische voordelen zijn er te behalen met nieuwe technologie als antwoord op de grote uitdagingen die de transitie van de industrie vraagt?
Gekoppeld aan het seminar ‘Geld verdienen met Machinebouw’ wordt er op de beursvloer een adviesroute georganiseerd die u langs een aantal exposanten leidt waar u praktisch advies krijgt met technologieën die bijdragen aan een positieve opbrengst. De adviesroute kunt u na registratie op eigen gelegenheid volgen.

Meer informatie:
https://wots.nl/the-full-automated-factory/
https://wots.nl/nieuws/robots-en-software-vormen-het-hart-van-de-fabriek-van-de-toekomst/