Gebaseerd op de InSight Marslander bouwen TU Delft-studententeams hun eigen Marktlander: een marslander die tegen een stootje kan. Tijdens de Ontwerpwedstrijd op woensdag 19 juni wordt de Markt in Delft omgetoverd tot ‘aardse planeet' waar de Marktlanders een val van tafelhoogte moeten overleven. Wie maakt de beste landing?
Honderden studenten
Ruim 500 studenten, verdeeld over 80 teams, doen mee aan de jaarlijkse Ontwerpwedstrijd voor eerstejaars bachelorstudenten Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. De wedstrijd maakt deel uit van het reguliere onderwijsprogramma en is een belangrijke oefening in ontwerpen. In het verleden werden ook al opvallende opdrachten uitgevoerd, zoals de springende robots, verticaal fietsen en het lopende bierkrat.
Marktlander
De ontwerpwedstrijd wordt voor de 26e keer georganiseerd. De uitdaging voor de studenten is dit jaar om een zelf voortbewegend mechanisme te bouwen dat nog steeds naar behoren functioneert nadat het op de harde straatstenen van het plein is gekletterd. Na deze vrije val vanaf tafelhoogte moet de Marktlander drie meter verder een ‘Golden Box' lossen ter grootte van ongeveer een baksteen van bijna een kilo.
Valbestendig
Valbestendigheid is de belangrijkste uitdaging in de ontwerpwedstrijd. Het ontwerpen van producten die een val overleven wordt steeds noodzakelijker. Denk hierbij aan smartphones of scheerapparaten die geen schade mogen overhouden na een dreun op de grond. Of een zorgrobot die op het bed van een patiënt geplaatst kan worden, waarbij het geen probleem is als de robot van het bed valt. Maar ook producten die tijdens transport tegen een stootje moeten kunnen.
Leren van de natuur
Een van de uitgangspunten van de wedstrijd is het leren van de natuur als inspiratie voor nieuwe technische oplossingen. Hoe kan het dat een kat altijd op zijn pootjes terecht komt? Of dat een vliegende eekhoorn zijn houding in de lucht kan controleren door middel van vliezen tussen zijn voor- en achterpoten? Deze manier van bio-inspired ontwerpen heeft al tot veel innovatieve ontwerpen geleid.
Programma
10:00 - 10:15 uur Opening
10.15 - 12.00 uur Eerste ronde
12.15 - 12.30 uur Uitreiking diverse awards
12.45 - 14.30 uur Tweede ronde
14.30 - 14.50 uur Uitreiking diverse awards
De 10 teams met de beste prestatie gaan door naar de finaleronde
15.00 - 15.10 uur Finaleronde
15.15 - 15.30 uur Prijsuitreiking voor de beste Marktlanders door Mw. Marja van Bijsterveldt, Burgemeester van Delft
Meer informatie
De ontwerpwedstrijd met de Marktlanders vindt plaats op woensdag 19 juni 2019 op de Markt in Delft. De binnenstad van Delft is beperkt toegankelijk voor voertuigen en kent een kentekenregistratiesysteem. Wij verzoeken vertegenwoordigers van de pers vriendelijk om zich van tevoren aan te melden bij Inge Snijder (persvoorlichting TU Delft): i.snijder@tudelft.nl , +31 (0)15 27 87538.
Meer informatie over de ontwerpwedstrijden:
De faculteit 3ME organiseert elk jaar een Ontwerpwedstrijd in samenwerking met Leeghwater.
Meer achtergrondinformatie over de opdracht aan de studenten: Marktlander website
Advertentie
Met cloud-bewaking voor overzicht
IP69K voor de voedingsmiddelenindustrie
De voordelen en uitdagingen van flex-boards
Voor troubleshooting en inbedrijfstellen
HF-technologie ook hier van toepassing
PILZ Academy is machineveiligheid en meer; rechtstreeks vanuit de praktijk
Binnen de wereld van machineveiligheid is Pilz geen onbekende. Al 60 jaar is dit familiebedrijf actief binnen dit segment van de markt en gesteld mag worden dat het bedrijf heel veel kennis en ervaring in huis heeft over dit onderwerp. Lees verder .
SCHURTER Electronics in Hardenberg:
'Centre of excellence' in touch-technologie
De SCHURTER-groep opereert wereldwijd en produceert bedieningssystemen en componenten zoals connectoren, zekeringen, schakelaars en EMC-producten. Lees verder .
De in de auto-industrie gebruikte KEMET-smoorspoelen uit de SC-serie werken zelfs bij hoge temperaturen
Meer en meer fabrikanten in de automobielsector besluiten om een verscheidenheid aan hoogspanningsapparatuur te gebruiken om het rijcomfort en het algemene voertuiggebruik te verbeteren. Dit gaat echter gepaard met een stijgende vraag naar extra elektriciteit. De oplossing voor dit probleem is niet om nieuwe energiebronnen toe te voegen (dit verhoogt het gewicht en de grootte van het voertuig), maar om effectiever gebruik te maken van de energiebronnen die we reeds gebruiken. Lees verder .
Hiflex Automatiseringstechniek B.V.
Voor de technische afdeling zijn wij op zoek naar een:
Technicus Industriële Automatisering
(Minimaal MBO niveau)
Wij bieden een zeer afwisselende baan in een dynamische technische omgeving zowel bij onze klanten als intern in Ridderkerk.
Wat vinden wij een pré?
• In het bezit van het certificaat B-VCA,
• Affiniteit met aandrijftechniek- en industriële automatisering.
Nieuwsgierig en wil je meer weten? Klik hier .
TOP-electronics
Field Sales Engineer - B2B
TOP-electronics zoekt een collega die verantwoordelijk is voor het verder uitbouwen van onder andere de productgroepen Wireless & IoT en Displays and Embedded Computing. Beschik je over technische kennis en verkoop-ervaring in B2B en ben je gedreven om de snel opvolgende nieuwe technologieën eigen te maken, lees dan verder en mail ons.
Met de MPLAB PICkit 4 in-circuit debugger van Microchip kunt u bij PIC® en dsPIC® flash microcontrollers snel en gemakkelijk programmeren en fouten opsporen door gebruik te maken van de krachtige grafische gebruikersinterface van de MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE).
Lees verder
Ontvang wekelijks het laatste nieuws uit uw vakgebied. Meld u hier aan voor de gratis nieuwsbrief. U wordt dan ook op de hoogte gehouden van het verschijnen van de nieuwe
e-zines.