Het Telecom Infra event is het platform bij uitstek voor actuele informatie over mobiele netwerken en telecominfrastructuur. Dit jaar vindt het event plaats op 26 september in Breda. Het programma gaat deze editie specifiek in op breedbandtechnologie, LTE (4G) en indoor wireless.
Net als voorgaande edities mikt het Telecom Infra event zich op providers/operators, installateurs, gebouweigenaren en andere belanghebbenden die gebruik maken van telecom-infrastructuur. Zowel sprekers als exposanten laten u zien hoe de grote diversiteit aan telecomtechnologie optimaal benut kan worden.
Hieronder treft u enkele onderwerpen aan die dit jaar aan bod zullen komen:
Verbindingen leggen met allerhande IoT-sensoren in het veld
Sigfox, LoRA en NarrowBand-IOT zijn netwerkstandaarden en -technieken die zeer geschikt zijn voor IoT-toepassingen. Toch zitten er significante verschillen tussen deze standaarden waardoor het in de praktijk een uitdaging kan zijn om betrouwbare verbindingen te leggen met bijvoorbeeld IoT-senoren in het veld.
LoRa is een netwerk dat efficiënt contact kan maken met draadloze sensoren en devices. Dergelijke technologieën maken een enorme hoeveelheid nieuwe innovaties mogelijk die nu zelfs met minimale budgetten gerealiseerd kunnen worden. De voordelen van LoRa-netwerken zijn de grote reikwijdte en het lage energieverbruik. LoRa kent echter ook nadelen ten opzichte van andere standaarden, zoals een beperkte bandbreedte en doorvoersnelheid.
NB-IOT is op zijn beurt een uiterst veilige en betrouwbare manier om regelmatig kleine beetjes data te versturen en ontvangen. Dit netwerk wordt vooral gebruikt in Smart Home en Smart Office toepassingen.
Tijdens Telecom Infra zal Satel Benelux een lezing geven over het verbinden van IoT-devices overal ter wereld. Ook wordt er dieper ingegaan op de keuze voor een bepaald netwerk.
De uitrol van glasvezel voor 5G
Voor 5G is meer nodig dan alleen etherfrequenties. De landelijke uitrol van 5G in Nederland staat onder druk doordat er niet overal de beschikking is over glasvezelnetwerken. Glasvezelnetwerken zijn essentieel voor de verwerking van de datastromen afkomstig van 5G. Iedere bit en byte die waar dan ook ter wereld wordt verzonden, eindigt uiteindelijk in fysieke ondergrondse glasvezelkabels.
Naast aanleg van glasvezel voor huishoudens is de aanleg van de core- en backbone-netwerken minstens zo belangrijk. Deze corenetwerken bevorderen de onderlinge connectiviteit tussen de netwerken, internetexchanges en datacenters faciliteren.
De combinatie met een 5G-netwerk, smart uitgeruste objecten in de stad (dus uitgerust met allerlei sensoren, thermometers, microfoons en camera's) en glasvezel kan de transitie naar een digitale economie aanzienlijk versnellen. Deze infrastructuur is randvoorwaardelijk om een verbonden samenleving te creëren waarin mensen, huizen, bedrijven, vervoersmiddelen en apparaten realtime met elkaar kunnen samenwerken.
Hoe maken we daadwerkelijk die glasvezelinfracstructuren klaar voor de gewenste smart samenleving? Johan Bil van Reichle & De-Massari gaat tijdens zijn lezing in op het maken van de juiste keuzes in de trends van toekomstige technologieën en de economische haalbaarheid daarvan.
Testen van 5G netwerken
5G wordt tastbaar. Sommige mobiele operators hebben zelfs hun eerste commerciële lanceringen aangekondigd. Verschillende aspecten van een 5G New Radio (NR)-implementatie vormen echter een aanzienlijke verandering ten opzichte van eerdere mobiele technologieën.
Denk aan het gebruik van nieuwe frequentiebanden, waaronder 3,5GHz en het mmWave-spectrum, grotere dragerbandbreedten tot 100MHz, actieve antennes die in staat zijn om te ondersteunen massieve MIMO-bewerkingen en balkbeheerfuncties zoals straalvorming en straalbesturing. Bovendien kunnen meer traditionele vereisten, zoals bandopruiming of interferentie-analyse, een uitgebreide hoeveelheid testen en validatie vereisen, vooral in de praktijk, en om de optimale prestaties van dit nieuwe type radiosignaal te verzekeren.
Arnd Sibila van Rohde & Schwarz behandelt tijdens zijn lezing de 5G NR-technologie om netwerktestaspecten te begrijpen en om zaken als dekking en functies als beamforming te verifiëren. Hij toont echte meetresultaten in pre-commerciële en commerciële 5G NR-netwerken met behulp van netwerkscanners en 5G NR UE's voor gegevensverzameling en benadrukt het belang van doelgerichte en efficiënte gegevensanalyse.
5G New Radio is de opvolger van LTE en LTE-A. Dit vereist echter nieuwe meettechnieken waar Anritsu u meer over vertelt. Tijdens de lezing wordt de achterliggende technologieën uitgelegd, maar ook realtime-spectrumanalyses (RTSA), IQ-streamingmogelijkheden, andere toepassingen zoals spectrumopruiming, radio-uitlijning, harmonische en vervormingsmetingen getoond.
Het Telecom Infra event vindt plaats op 26 september in Breepark te Breda. Het bezoek is gratis na voorinschrijving via de site http://telecominfraonline.nl/ waar ook het complete programma en meer informatie te vinden is.
![]() | |
Telefoon | 033 - 465 75 07 |
Fax | 033 - 461 66 38 |
Bedrijfsnaam
FHI, federatie van technologiebranchesAdres
Dodeweg 6BPostcode en plaats
3832 RC LEUSDENWebsite
http://www.fhi.nlMeer informatie
Leveranciersgids
Sterke trillingskracht voor beter gevoel
CO2 -meting, ventilatie en COVID-19
Soldeeroppervlak en soldeermaskers bij BGA's
Luchtlekken en ontladingen in beeld
Duurzame opslag van levensmiddelen en medicijnen
Als de winkel om de hoek
RS Components neemt veel werk uit handen
Garages zijn goede plekken om een bedrijf te beginnen, tenminste als je kijkt naar de geschiedenis van een aantal grote bedrijven van vandaag de dag. Ongeveer in dezelfde tijd als de geboorte van Silicon Vally in de USA, en wel in 1937, ontstond er in een Engelse garage een bedrijfje dat zich specialiseerde in het leveren van onderdelen aan reparateurs van radio's. "A replacement for every job and a 24 hours' service on top of it!" was in 1937 de basis en vandaag de dag zijn dit nog altijd de pijlers waar het bedrijf op rust, al is er wel wat veranderd.
Lees verder >>
Siemens Nederlands N.V.
Lead Engineer Electrical
Als Lead Engineer Electrical ben jij verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van onze uitdagende projecten op het gebied van energiedistributie in de datacenterbranche. Jij draagt zorg voor de technische oplossing. Je voert het werk gedeeltelijk zelf uit en bent daarnaast verantwoordelijk voor het aansturen van de engineers binnen het projectteam. Meer informatie
ASML
Group Leader Electronics and Software Development ASML Delft
Do you take the lead in getting technical issues solved and are you able to inspire people? Do you see the big picture without missing the important details and are you capable to deploy complex electrical and software projects? Then you might be the one to join ASML's Delft department.
Click on this link for more information.
Lees hier de meest recente editie van e-totaal magazine!
U scrollt eenvoudig door de verschillende artikelen en via de actieve hyperlinks komt u direct in contact met de verschillende leveranciers en adverteerders.
Veel leesplezier!
Wilt u de papieren editie gratis ontvangen, vul dan uw gegevens in via het contact formulier .
Terwijl de coronavirus-pandemie zich over de hele wereld verspreidt, vragen we ons steeds meer af hoe we onszelf en anderen thuis, op het werk of op andere ontmoetingsplaatsen veilig kunnen houden. Het desinfecteren en steriliseren van alle kamers waarin we verblijven en de objecten die we gebruiken met vloeistoffen op alcoholbasis is mogelijk, maar praktisch onmogelijk. Het is onmogelijk om elke plek te bereiken of simpelweg zijn niet alle oppervlakken en materialen geschikt om te bevochtigen. Kunnen de verworvenheden van moderne technologie op de een of andere manier bijdragen tot een verhoging van het veiligheidsniveau in onze omgeving?
Lees verder
Ontvang wekelijks het laatste nieuws uit uw vakgebied. Meld u hier aan voor de gratis nieuwsbrief. U wordt dan ook op de hoogte gehouden van het verschijnen van de nieuwe
e-zines.
Ondernemersinformatie over de Corona-crisis
Speciaal voor ondernemers, bedrijven en zzp'ers is er specifieke informatie omtrent de Corona-crisis te vinden (over o.a. de verschillende pakketten aan noodmaatregelen die het kabinet getroffen heeft).
Websites met meer informatie: