Een dag over embedded systems
Binnenkort, en wel op 8 oktober zal wederom het jaarlijkse D&E event gehouden worden. Dit jaar uitsluitend in Nederland. Als locatie is wederom gekozen voor het Van Der Valk hotel in Eindhoven. Belangstellenden uit België kunnen daardoor ook gemakkelijk het evenement bezoeken. In het lezingenprogramma en op de kennismarkt wordt aandacht besteed aan specifieke thema's: FPGA, Security, Internet of Things, Electronic Design & Production en Embedded, maar zoals u gewend bent zijn er nog heel veel meer thema's die aangeroerd worden.
Net zoals bij alle voorgaande edities kunnen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems ook dit jaar weer heel veel kennis opdoen tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event. Een uitgebreid programma lezingen staat namelijk op hen te wachten. Lezing waarbij het vooral gaat om het uitwisselen van visies en ervaringen die gegeven worden door vakgenoten en leveranciers en producenten van allerhande hard- en software alsmede test en meetapparatuur en alles wat verder noodzakelijk is bij het ontwikkelen van een embedded system.
In totaal zijn er 28 lezingen waarvan een drietal plenair gegeven wordt. De andere lezingen worden in zes blokken van 25 minuten parallel gegeven.
De dag wordt geopend door David Thomas van Intel. Hij gaat het hebben over FPGA's; de flexibele chips. Deze keynote is bedoeld om het nieuwe tijdperk van schakelingen met een FPGA te bekijken, uitgaande van de eisen van de markt en hoe de FPGA-industrie werkt aan de behoeften van vandaag en anticipeert op de technologie van morgen.
Geavanceerde applicaties zoals AI-enabled machine vision, stimuleren de wereldwijde vraag naar hogere snelheid voor verwerking en communicatiebandbreedte in datacenter-, IoT- en IIoT-systemen. Ongekende hoeveelheden gegevens moeten worden geanalyseerd en opgeslagen. De vraag naar op video gebaseerde intelligentie groeit gestaag en tegen 2021 zal er een verwachte toename van 700% in videogegevens zijn. De rol van de FPGA is nog nooit zo divers en impactvol geweest, als een herconfigureerbare multifunctionele versneller of een goedkoop, energiezuinig onderdeel.
Dit is niet de enige lezing over FPGA's want Bas Hassink van InnoFour zal de belangrijkste stappen van het co-ontwerpproces van FPGA-PCB's demonstreren. Nu de complexiteit van FPGA's die van ASIC's en SoC's benadert, moeten ontwerpers rekening houden met meer geavanceerde FPGA-implementatiestromen. Hij zal laten zien hoe de integratietaak van FPGA naar PCB wordt versneld.
Rik Doorneweert van JTAG Technologies geeft een korte training over de werking van de JTAG standaard (IEEE1149.1). Daarbij gaat hij uit van de vraag hoe de FPGA het hart kan vormen van een voordelige strategie voor het valideren van de hardware? Het programmeren vanaf de prototypefase tot en met de productie en het gebruik in het veld. Hij staat stil bij het belang om al tijdens het schemaontwerp, snel en diepgaand te onderzoeken welke productiefouten er eenvoudig te lokaliseren zijn via de JTAG-interface van een design.
Testen is niet alleen maar kostbaar maar ook functioneel
Een gestructureerd testproces van embedded software is van cruciaal belang. Ook binnen IoT-productontwikkeling is testen een van de meest essentiële onderdelen in het ontwikkelproces.
Het functioneel testen wordt vaak gezien als zeer complex en daardoor een (te) duur aspect. Vooral de RF-functie van de IoT-apparaten wordt vaak niet adequaat en voldoende getest. Oorzaak is een gebrek aan kennis van het testproces. De lezing van Logic Technology gaat in op de diverse oplossingen voor testengineers. Na deze lezing heeft u niet alleen concrete handvatten voor het intensief testen van de juiste RF-functie, maar heeft u ook een oplossing om de complexiteit en de kosten beheersbaar te houden.
Dat testen een kostenfactor is, erkent ook Hans Baka van C.N. Rood. In zijn lezing belicht hij de voor- en nadelen van verschillende testaspecten en -methoden. Het resultaat is om een aanbeveling te kunnen vormen van een passende mix van de verschillende testtechnologieën.
Afsluiter
Jonathan Berte mag de dag besluiten met een plenaire lezing over deep learning. Hij werd onlangs uitgeroepen tot AIG Engineer of the Year 2019 omwille van zijn realisaties in de wereld van de artificiële intelligentie (AI). Jonathan is de oprichter en CEO van Robovision en leidt een team met veel alumni van het UGent IDLab. Robovision ontwikkelt een platform dat artificiële intelligentie toepast op visuele data in verschillende industriële domeinen. Daarbij wordt gewerkt met Deep Learning om snel en efficient gegevens uit videobeelden te halen. Met dit platform kunnen bedrijven hun eigen gegevens gebruiken, zonder dat ze gegevenswetenschappers hoeven in te huren. Het is de missie van Robovision om AI voor iedereen toegankelijk te maken. Wat dit allemaal inhoudt zal Jonathan uitgebreid met u doornemen.
Tot slot
Zoals gezegd vindt het D&E Event plaats op 8 oktober 2019 in het Van der Valk hotel te Eindhoven. De dag begint om 9.30 uur met ontvangst en koffie waarna de eerste lezing om 10.00 uur zal beginnen. Zoals gebruikelijk is de dag gratis te bezoeken mits u zich van te voren aanmeldt via de site van het evenement. Deze is te vinden op https://fhi.nl/dene/ .
![]() | |
Telefoon | 033 - 465 75 07 |
Fax | 033 - 461 66 38 |
Bedrijfsnaam
FHI, federatie van technologiebranchesAdres
Dodeweg 6BPostcode en plaats
3832 RC LEUSDENWebsite
http://www.fhi.nlMeer informatie
Leveranciersgids
Sterke trillingskracht voor beter gevoel
CO2 -meting, ventilatie en COVID-19
Soldeeroppervlak en soldeermaskers bij BGA's
Luchtlekken en ontladingen in beeld
Duurzame opslag van levensmiddelen en medicijnen
Als de winkel om de hoek
RS Components neemt veel werk uit handen
Garages zijn goede plekken om een bedrijf te beginnen, tenminste als je kijkt naar de geschiedenis van een aantal grote bedrijven van vandaag de dag. Ongeveer in dezelfde tijd als de geboorte van Silicon Vally in de USA, en wel in 1937, ontstond er in een Engelse garage een bedrijfje dat zich specialiseerde in het leveren van onderdelen aan reparateurs van radio's. "A replacement for every job and a 24 hours' service on top of it!" was in 1937 de basis en vandaag de dag zijn dit nog altijd de pijlers waar het bedrijf op rust, al is er wel wat veranderd.
Lees verder >>
Siemens Nederlands N.V.
Lead Engineer Electrical
Als Lead Engineer Electrical ben jij verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van onze uitdagende projecten op het gebied van energiedistributie in de datacenterbranche. Jij draagt zorg voor de technische oplossing. Je voert het werk gedeeltelijk zelf uit en bent daarnaast verantwoordelijk voor het aansturen van de engineers binnen het projectteam. Meer informatie
ASML
Group Leader Electronics and Software Development ASML Delft
Do you take the lead in getting technical issues solved and are you able to inspire people? Do you see the big picture without missing the important details and are you capable to deploy complex electrical and software projects? Then you might be the one to join ASML's Delft department.
Click on this link for more information.
Lees hier de meest recente editie van e-totaal magazine!
U scrollt eenvoudig door de verschillende artikelen en via de actieve hyperlinks komt u direct in contact met de verschillende leveranciers en adverteerders.
Veel leesplezier!
Wilt u de papieren editie gratis ontvangen, vul dan uw gegevens in via het contact formulier .
Terwijl de coronavirus-pandemie zich over de hele wereld verspreidt, vragen we ons steeds meer af hoe we onszelf en anderen thuis, op het werk of op andere ontmoetingsplaatsen veilig kunnen houden. Het desinfecteren en steriliseren van alle kamers waarin we verblijven en de objecten die we gebruiken met vloeistoffen op alcoholbasis is mogelijk, maar praktisch onmogelijk. Het is onmogelijk om elke plek te bereiken of simpelweg zijn niet alle oppervlakken en materialen geschikt om te bevochtigen. Kunnen de verworvenheden van moderne technologie op de een of andere manier bijdragen tot een verhoging van het veiligheidsniveau in onze omgeving?
Lees verder
Ontvang wekelijks het laatste nieuws uit uw vakgebied. Meld u hier aan voor de gratis nieuwsbrief. U wordt dan ook op de hoogte gehouden van het verschijnen van de nieuwe
e-zines.
Ondernemersinformatie over de Corona-crisis
Speciaal voor ondernemers, bedrijven en zzp'ers is er specifieke informatie omtrent de Corona-crisis te vinden (over o.a. de verschillende pakketten aan noodmaatregelen die het kabinet getroffen heeft).
Websites met meer informatie: