Onderzoek, ontwikkeling en innovatie

Solar Team Eindhoven onthult concept nieuwe zonne-auto SHOW (video)

Solar Team Eindhoven is een studententeam van TU Eindhoven dat de afgelopen vier edities het wereldkampioenschap voor zonne-auto's won. Dit jaar kiest het team niet voor een gezinsauto, maar bouwt het een rijdend huis op zonne-energie. Naar verwachting gaat SHOW in september de weg op.

SHOW staat voor Self-sustaining House On Wheels. Een mobiel huis waarin je kunt wonen, werken en leven, terwijl je reist op de energie van de zon. SHOW wekt genoeg zonne-energie op om te rijden, douchen, tv te kijken, je laptop op te laden en koffie te zetten.

Zelfvoorzienend
“SHOW is zelfvoorzienend in termen van energie en onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Dit laat zien dat rijden op zonne-energie veel mogelijkheden biedt. De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als leven. Alles komt samen in één onafhankelijk energiesysteem”, vertelt Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven. “SHOW geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt.”


Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws over Onderzoek, ontwikkeling en innovatie