Veel Nederlandse CIO's en IT-managers zien de toegevoegde waarde in van continuous delivery, maar zijn nog huiverig deze nieuwe manier van software-ontwikkeling in te voeren.
Continuous delivery is een logisch vervolg op de 'agile' werkwijze, met als grootste verschil dat de software in kleine stukken in een paar dagen tijd wordt ontwikkeld en opgeleverd. Voorheen werden stukken software gedurende een aantal weken ontwikkeld, en werd het systeem of de release pas na maanden van testen en aanpassen in één keer live gezet. Bij continuous delivery wordt er dagelijks nieuwe software ingecheckt voor een continue integratie. Het testen vindt geheel geautomatiseerd plaats. Bij continuous delivery kunnen IT-teams autonoom software klaarzetten en eventueel ook direct live zetten. Nieuwe software wordt hierdoor zodra deze ontwikkeld is te gelde gemaakt door het bedrijf, en organisaties die op deze manier werken, zijn continu innoverend bezig. Uit een rondvraag van COOLProfs en KPMG kwam naar voren dat CIO's vier grote struikelblokken zien. Ten eerste vrezen ze dat, omdat ontwikkelteams zelf verantwoordelijk zijn voor het testen en de software zelf naar productie brengen, er te veel fouten zullen worden gemaakt. Ook zijn ze bang dat bedrijfskritische systemen mogelijk plat komen te liggen of beschadigd raken. Veel CIO's vrezen verder dat hun toeleveranciers, klanten of partners niet achter deze ingrijpende verandering in werkwijze zullen staan. En tenslotte verwachten ze dat er onvoldoende draagvlak of kundigheid is onder het personeel om de verandering naar continuous delivery succesvol uit te voeren. Om daadwerkelijk de stap naar continuous delivery te kunnen maken, moet er aan een aantal belangrijke voorwaarden worden voldaan. Zo is een zeer hoge mate van automatisering van de IT - ontwikkeling, testen en operations - een vereiste. Verder is het belangrijk dat de bedrijfscultuur aansluit bij het continu en onafgebroken innoveren. Ontwikkelaars, testers en operators moeten kunnen werken in autonome teams die doordrongen zijn van kwaliteit, en die vooral ook plezier beleven aan het continu innoveren. Volgens COOLProfs en KPMG is de stap naar continuous delivery voor bijna alle bedrijven haalbaar. Organisaties die overwegen deze nieuwe manier van werken in te voeren, kunnen bij hen terecht voor advies en ondersteuning.
COOLProfs
www.COOLProfs.nl
Met behulp van Open Source en Big Data
VNA-technologie voor verrassende applicaties
Voor industriële toepassingen
Veel meer dan meten alleen
Meer dan een upgrade
Embedded prototyping
Globaal leiderschap heeft lokale expertise nodig
De markt voor embedded computing vormt het middelpunt van een IoT-revolutie - variërend van connected medische apparatuur tot zware mijnbouwmachines. Dankzij deze innovaties kunnen bedrijven slimmer, veiliger en productiever opereren - en vernieuwing en groei stimuleren en nieuwe verdienmodellen ontwikkelen. Maar er zijn obstakels. Voor veel Europese organisaties blijkt het moeilijk om de producten die ze nodig hebben op tijd en conform de specificaties in huis te hebben - want cultuurverschillen en afwijkende regionale standaarden kunnen problemen veroorzaken, juist op het niveau van embedded computing.
Lees verder
E-totaal biedt lezers de kans om een 8-bit draadloos ontwikkelpakket te winnen. Het 8-bit draadloze ontwikkelpakket voorziet eXtreme laagvermogen PIC® microcontrollergebruikers van een gemakkelijk te hanteren systeem voor het ontwikkelen, evalueren en testen van laagvermogen, ingebedde draadloze koppelingstechniek met een uitstekende prijs/prestatieverhouding.
Lees verder
Bedrijf: BAM Bouw en Techniek
Functie: Kostendeskundige E
Voor BAM Bouw & Techniek regio Zuidwest zijn we voor de afdeling Engineering op zoek naar een kostendeskundige elektrotechniek. Je werkt aan grote integrale projecten volgens de LEA(R)N-methodiek, SE en BIM. Lees hier meer !
Bedrijf: BAM Bouw en Techniek - Industrie
Functie: Afdelingshoofd Engineering Industrie
Voor de afdeling laagspanning binnen BAM Bouw en Techniek Industrie zijn wij op zoek naar een afdelingshoofd engineering. In deze functie stuur je een groep van een aantal engineers aan, maar je bent zelf ook nog verantwoordelijk voor het engineeren van elektrotechnische installaties.
Lees hier meer .
Van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni was de complete elektronicaketen verenigd op de beursvloer van Electronics & Applications in de Jaarbeurs Utrecht.
Meer informatie over deze beurs kunt u vinden op onze speciale E&A 2017 pagina's .
Hier vindt u informatie over exposanten en vele producten en noviteiten die u op de beurs kon tegenkomen.
Ontvang wekelijks het laatste nieuws uit uw vakgebied. Meld u hier aan voor de gratis nieuwsbrief. U wordt dan ook op de hoogte gehouden van het verschijnen van de nieuwe
e-zines.