positie-opnemers
13 december 2017

Lineaire bewegingssensor

Speciaal voor mobiele hydraulica

Er zijn verschillende systemen om de verplaatsing van een hydraulische cilinder te kunnen volgen. Elk heeft zo zijn voor en nadelen. De nieuwe LTE-sensor van Turck is met name geschikt voor het registreren van de werkafstanden van hydraulische cilinders in mobiele machines en rekent af met een aantal nadelen van andere methoden.

Mobiele hydraulica is een zeer omvangrijk werkgebied met heel veel verschillende toepassingen van deze technologie, maar in bijna alle gevallen gaat het om applicaties waarbij naast heel veel kracht ook vaak het niet echt noodzakelijk is om exacte posities elektronisch te kunnen meten. Neem bijvoorbeeld een graafmachine. De machinist weet veelal door jarenlange ervaring meer uit zijn machine te halen door simpelweg te kijken en te voelen dan je voor mogelijk zou houden. Toch is het kunnen registreren van de uitgeschoven lengte van een hydraulische cilinder in veel applicaties wel van belang. Wanneer machines kunnen omvallen omdat de uitgeschoven lengte te groot is en de massa onverwacht hoog is, dan is alleen al een waarschuwingssignaal heel erg wenselijk. Een meetsysteem dat de diverse parameters in de gaten houdt, hoeft dan niet een complete besturingscomputer te zijn de voor automatisering zorgt.

Hoe te meten
Hoe kun je meten hoe ver een hydraulische cilinder uitgeschoven is? Daarvoor zijn verschillende systemen beschikbaar. Aan de buitenkant kun je met diverse sensoren de lengte gaan meten, maar of dit verstandig is, is maar de vraag. We praten hier immers veelal over machines die nu niet bepaald in een schone en prettige omgeving aan het werk zijn. Alles buiten de cilinder kan daardoor defect raken of niet meer in staat zijn om te kunnen meten omdat modder en troep het meetsysteem onklaar gemaakt heeft.

Meer nieuws van Turck B.V.
Meer nieuws over positie-opnemers
Meer nieuws over Sensortechnologie

Het laatste nieuws

Sneller laden met diamanten

Toenemende vermogensdichtheden en de daarmee gepaard gaande grotere warmteafvoer in elektronische componenten vereisen nieuwe…

Meer algemeen nieuws