Beurzen, congressen, seminars, events
27 oktober 2015

Herconfigureerbare I/O

Ideaal voor het IIoT

Bent u al klaar voor het Industriële internet der dingen? Deze technologische revolutie is meer dan alleen een visie of een trend; het bestaat al volop en zal alleen maar groter worden. Deze revolutie komt echter niet zonder uitdagingen en controlesystemen want het Industriële internet der dingen worden steeds complexer.

Al tijden praten we over het Internet der dingen of ook wel de koppeling van alle denkbare apparaten zodat er meer een samenhang ontstaat. We moeten echter ons wel realiseren dat er een verschil is tussen de ‘dingen’ die we in huis tegen komen en de ‘dingen’ in de industrie. Gaat het thuis om de TV, de koelkast en de verwarming, in de industrie gaat het om robots die auto’s in elkaar zetten, machines die voedsel produceren, etc. Voor beide gelden compleet andere eisen. Voor thuis is het maken van een fout veel minder een probleem. U zult er niet echt wakker van liggen als de koelkast in plaats van volle melk halfvolle melk bestelt of een thermostaat die de kamer net iets warmer stookt. Voor de industrie is dat iets anders. Daar kan een verkeerd gemonteerd schroefje verstrekkende gevolgen hebben.
Met de kreet IoT (Internet of Things) moeten we dus uit gaan kijken waar we het over hebben. Om verwarring te voorkomen wordt er dan ook al gesproken over het IIoT (Industriële Internet of Things) en hebben onze oosterburen het over Industrie 4.0.

IIoT tijdens het D&E Event
Tijdens het D&E Event wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het internet der dingen, maar maakt men geen verschil tussen de versie voor thuis of voor de industrie. U moet dus zelf goed in de gaten gaan houden waar over gesproken wordt. Wie wel helder is, is National Instruments. Zij worden alleen niet genoemd onder het kopje IoT, maar geven hun lezing in de track Testing. Corne Westeneng, Field Engineer van National Instruments zal de spreker zijn die het zal gaan hebben over Processing at the edge: Waarom een herconfigureerbare I/O architectuur ideaal is voor het IIoT.
Ontwikkelaars die werken aan het Industriële Internet of Things (IIoT) zijn gebaad bij geïntegreerde hardware- en software-platforms. Corne behandelt een IIoT-voorbeeld van Airbus voor hun ‘Factory of the Future’, waarbij Airbus gebruik maakt van een platformgebaseerde aanpak die C, LabVIEW code en open source Linux-pakketten combineert op een embedded systeem.
Fabricage en assemblage van een vliegtuig is een proces van tienduizenden stappen die nauwlettend moeten worden gevolgd. Een enkele fout in het proces kan honderdduizenden Euro’s kosten en niet te vergeten vele mensenlevens. Een goed werkend IIoT-systeem kan voor het totale proces heel veel betekenen en juist de producten van National Instruments passen hier goed in. Niet alleen zijn hier meet- en regelsystemen mee te bouwen, maar ondertussen heel veel meer.
Tijdens deze lezing leert u over de mogelijkheden die u krijgt door de migratie naar slimmere apparaten, processen en infrastructuur. Dit begint bij de rand, namelijk de fundamenten van het Industriële internet der dingen en hoe LabVIEW in combinatie met herconfigureerbaar I/O u kan helpen bij het maken van complexe embedded en controlesystemen voor IIoT-toepassingen.

Ook op NIDays
De lezing van National Instruments staat tijdens het D&E Event om 12.15 uur op het programma in de track Testing. Corne Westeneng zal rekening houden met de mensen die LabVIEW nog niet kennen. Wie echter al op de hoogte is van de producten van NI en toch al naar NIDays gaat, kan ook daar deze lezing volgen. Dan gaat Corne iets dieper op te gebruikte technieken in.
Voor meer informatie www.deneonline.nl


NIDays 2015, 10 november
NIDays, de conferentie waar u kunt ontdekken hoe LabVIEW innovaties op het gebied van test-, meet- en besturingssystemen mogelijk maakt, wordt georganiseerd op meerdere plaatsen in Europa, waaronder Eindhoven op 10 november. Door het evenement naar Eindhoven te verplaatsen hoopt NI een nog grotere en betere NIDays te creëren voor de Benelux.
NIDays is een leerzame dag waarop u veel inspiratie opdoet tijdens interactieve technische presentaties met case studies en hands-on sessies. Een speciale plaats nemen de twee keynotepresentaties in. In de ochtend wordt een vooruitblik gegeven op de nieuwste technologie en innovaties voor iedereen die NI producten gebruikt. Elijah Kerry, Software Principal Marketing Manager, zal het hebben over softwareontwikkelingen en hoe een platformgebaseerde aanpak helpt bij de immer groeiende complexiteit, zoals we die tegenkomen bij onder meer Internet of Things-toepassingen. Ook zal Elijah de visie van NI op de IoT-trend toelichten en leidt hij een discussie over toekomstige ontwikkelingen van LabVIEW.
In de middag geeft Richard Roberts, Technical Marketing Engineer voor Academic een keynote over het inspireren van huidige en toekomstige generaties engineers. Gastsprekers zijn studenten van TU Delft die in oktober een raket lanceren die 50 km hoog moet komen en vanuit Alliander zal Herman Bontius ingegaan op de vraag hoe ons energienet nu en in de toekomst veilig blijft, hoe de stroomvoorziening inspeelt op de dynamische vraag en levering, en welke onderzoeken hiervoor gedaan worden.
Tijdens NIDays zijn er meerdere tracks. De presentatietracks waaruit gekozen kan worden, zijn geautomatiseerd testen (ATE), industriële besturingen, data acquisitie, software en 5G. De hands-on sessies bieden een goede eerste kennismaking met NI technologie, zoals LabVIEW, CompactRIO en CompactDAQ. Daarnaast kunnen ontwikkelaars hun eerste certificering halen door gratis deel te nemen aan het Certified LabVIEW Associate Developer Examen.

Voor meer informatie en om u aan te melden, bezoekt u Netherlands.ni.com/nidays


Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van National Instruments
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events