EEMCCOIMEX en Elincom slaan de handen ineen

Elincom electronics uit Capelle aan den IJssel neemt per direct EEMCCOIMEX uit Lelystad over. De overname stelt Elincom in staat zich verder te profileren als technisch gespecialiseerd distributeur van componenten voor industriële elektronica en industriële automatisering.

Tijdens de overdracht van de aandelen op 14 september 2018. Vlnr: Hans Zijlstra, commercieel directeur Elincom electronics, Danny Langbroek, algemeen directeur Elincom electronics, Maria Naus, financieel directeur EEMC, Michiel Wubs, product manager Elincom electronics, Antoon Naus, algemeen directeur EEMC.

Danny Langbroek, algemeen directeur van Elincom electronics geeft aan: “EEMCCOIMEX vult Elincom aan in nichemarkt die steeds belangrijker wordt. De stijgende frequenties in combinatie met dalende voedingsspanningen betekent veel voor kritische hardware designs. Daar zien wij een enorme behoefte aan de producten en kennis van EEMCCOIMEX over EMC-shielding”.
Elincom en EEMCCOIMEX blijven als twee entiteiten bestaan, maar gaan vanuit de Elincom-locatie werken. Beide bedrijven distribueren technische componenten voor apparaat- en machinebouwers. Zij doen dit op indesign-basis, waarbij technische kennis van het gedrag van de componenten in een toepassing maatgevend is.
Het in 1977 opgerichte EEMCCOIMEX is een gespecialiseerde technische distributeur van componenten en materialen voor EMC shielding, thermische interface materialen, EMC test- en meetapparatuur en analyse software voor het berekenen van elektromagnetische velden.
Het bedrijf telt drie medewerkers. De componenten vinden hun weg naar elektronica apparatuur voor de hightech machinebouw en ook ruimtevaart- en defensie toepassingen. Elincom electronics bestaat sinds 1975 en is een specialistische distributeur van componenten en systemen voor industriële elektronica, industriële automatisering en voor designers van LED-verlichting. Elincom telt 15 medewerkers en belevert meer dan 800 klanten in de Benelux.