Amerikaanse uitvinder surft door grachten Amsterdam (Video)

Op een apparaat dat meer lijkt op een vliegend tapijt dan op een surfboard laat Don Montague zien dat de toekomst van het surfen zich niet alleen meer afspeelt aan de kust. Zijn ‘Jetfoiler' vliegt boven het water, en is aangedreven door elektriciteit.

“Jetfoilen is heel makkelijk, iedereen kan het doen. Met een afstandsbediening in je hand bepaal je de snelheid van het board. En zodra je een beetje vaart hebt leun je naar achteren en stijgt het board boven het water uit” Aldus de uitvinder uit San Francisco.

Don Montague is een windsurf legende en was jarenlang de man achter de technologische ontwikkelingen in het windsurfen en kitesurfen. Ook is hij de geestelijk vader van de kiteboat, een catamaran die boven het water vliegt en is aangedreven door een kite. Daarmee wil hij eind dit jaar het wereldrecord zeilen verbreken door in recordtijd van LA naar Hawaii te varen.

Recentelijk verkocht hij zijn bedrijf ‘Makani’ aan Google X. Makani (wat Hawaiiaans is voor wind) produceert groene energie door op grote hoogtes met ‘kiteloops’ te maken.

Nederlandse filmmaker Bob van de Gronde van Eyeforce volgt Don Montague al een tijdje op de voet “Don belde dat hij in Nederland zou zijn met zijn nieuwe uitvinding, dus nodigden wij hem uit om zijn nieuwste speelgoed in de grachten van Amsterdam te testen. De politie vond dat helaas een minder goed idee.”

Wanneer Don’s Jetfoiler op de markt zal verschijnen is nog niet bekend.

THE CITY SURFER SHORT from EYEFORCE on Vimeo.

Bekijk de hele video op de website van Eyeforce: http://eyeforce.nl/video/citysurfer