Beurzen, congressen, seminars, events
23 juni 2022

Eind september – WoTS 2022

De vakbeurs voor wetenschap en technologie

Van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 september wordt de volgende editie van de World of Technology & Science gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit is de vakbeurs voor technologie en wetenschap in de Benelux en biedt de bezoeker niet alleen inzicht in de laatste innovaties, maar ook interessante lezingen en tal van activiteiten op de beursvloer. Een gratis te bezoeken beurs dus met voor elk wat wils.

Net als de laatste keer kent de WoTS 2022 vijf verschillende werelden. Drie zijn hiervan voor ons van belang, namelijk World of Electronics, World of Motion & Drives en World of Automation. Maar er is meer: tijdens WoTS 2022 komen in vier Generieke Seminars ook overkoepelende thema’s aan bod zoals de stand van zaken in het technisch onderwijs op dinsdag, de toekomst van kernenergie op woensdag, de wetenschappelijke ontwikkelingen rondom covid-19 op donderdag en de stand van zaken in robotica op vrijdag.

De Beursvloer
Zoals gezegd is de WoTS een beurs met daarnaast een uitgebreid seminarprogramma over een groot aantal uiteenlopende thema’s. Op de beursvloer vindt u naast de gebruikelijke beursactiviteiten ook speciale activiteiten en themastand. Zo is er het waterstofplein op de World of Automation, De FEDA Lounge op de World of Motion & Drives, en het DevelopmentClub/IoT paviljoen en het Test & Meet paviljoen op de World of Electronics. Binnen deze wereld kunt u ook de WoTS Gadget verzamelen (de WoTS-parrot, een en flexibele voice-recorder met diverse stemvervormers).

TechAward 2022  WoTS 2022 techawards
De exposanten kunnen hun meest nieuwe en innovatieve producten of technologieën mee laten dingen naar de TechAward 2022. In deze editie kunt u uw stem uitbrengen in 4 categorieën: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives en World of Electronics. De ingezonden noviteiten zijn vanaf nu te vinden op de site van de WoTS. Hier kunt u tot en met 31 augustus uw stem uitbrengen op de inzending van uw keuze. Daarnaast beoordeelt een vakkundige jury de innovaties. Op basis van de bezoekersstemmen en het juryrapport worden 4 genomineerden per categorie bepaald en mogen zij hun innovatie op de beursvloer presenteren.
Tijdens de beurs op dinsdag, woensdag en donderdag kunt u uw stem uitbrengen op de innovatie die volgens u alles in zich heeft om de TechAward in de wacht te slepen. Op vrijdag zullen dan de awards uitgereikt worden.
Nieuw deze editie is de Green TechAward. Deze zal worden uitgereikt aan de exposant die kan aantonen dat de ingebracht innovatie een aantoonbare positieve bijdrage levert aan duurzaamheid.

Test & Meet paviljoen
Zes bedrijven die gespecialiseerd zijn in het testen & meten binnen de elektronica presenteren zich gemeenschappelijk in het Test & Meet paviljoen dat te vinden is in de World of Electronics. Hier kunt u terecht voor meetapparatuur voor functionele testen voor de productie van elektronica, CE testen voor een marktintroductie van een ontwikkeling en het testen & meten van draadloze toepassingen.
Exposanten in dit paviljoen hebben ook een specialisme in omgevingstesten. Dat zijn testen om tot producten te komen die in praktijkomstandigheden net zo functioneren als verwacht wordt door de klant.
Bedrijven die u in het paviljoen aan kunt treffen zijn Dewetron, Eurofins | MASER, Hielkema, Hyteps en Weiss Technik. Ook is in dit paviljoen is opleidingsinstituut Dirksen te vinden.

Test & Meet paviljoen

Seminars
Binnen de drie voor ons interessante werelden worden tien seminars georganiseerd. Dit naast de vier al eerder genoemde generieke seminars.
World of Automation organiseert vier seminars waaronder het seminar ‘Industrial Cyber Security’ dat gezien alle vervelende ontwikkelingen heel actueel is. Dit seminar wordt gehouden op 29 september. Het lezingenprogramma over cyber security in de industrie behandelt concrete cases uit de praktijk, maar biedt ook oplossingen om industriële processen en fabrieken beter weerbaar te maken tegen de gevaren van buiten. WoTS 2022 seminars
World of Motion & Drives organiseert twee seminars waaronder op 27 september het seminar “Innovaties in de aandrijftechniek”. Hier worden de ‘next level’-verbeteringen in gebruikersgemak, energie, flexibiliteit en de inzet van multifunctionele vakkennis besproken.
World of Electronics organiseert ook vier seminars. Op de achtereenvolgende beursdagen zijn dat respectievelijk de seminars ‘De uitdagingen van Internet of Things’, ‘Challenges of Test & Measurement in the future’, ‘Hardware design voor productie’ en ten slotte het seminar ‘User Interface Design’.

Tot slot
Met nog ruim drie maanden te gaan moet er nog heel veel georganiseerd worden om alles in kannen en kruiken te krijgen, maar gezien dat wat er nu al staat, belooft het weer een vertrouwde beurs te worden die u niet mag missen. Ga daarom nu al naar de site van de WoTS om het totale programma en alle achtergrondinformatie te bekijken en u alvast als bezoeker in te schrijven. Vergeet dan niet om aan te geven welke seminars u wilt bezoeken en of u ook de WoTS Gadget wilt bemachtigen.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events

Thema's