Bedrijven

Studer Cables AG weer in Zwitserse handen

De traditionele kabelfabrikant uit Däniken is sinds 30 maart 2021 weer in Zwitserse handen en treedt vanaf nu als Studer Cables op in de markt.

Een consortium van kopers onder leiding van de oude en nieuwe CEO Bruno Fankhauser en Helvetica Capital heeft het bedrijf overgenomen van de Duitse LEONI Group. De nieuwe eigenaren willen Studer Cables ontwikkelen tot hét Zwitserse kwaliteitsmerk voor halogeenvrije en vlamvertragende veiligheidskabels.

Die kabels uit Däniken worden vooral toegepast in de railindustrie en in toenemende mate ook ingezet bij de productie van elektrische voertuigen. Daarnaast worden ze veelvuldig toegepast bij de bekabeling van zonnecentrales en grote infrastructuurprojecten. Zo leverde Studer Cables de kabels voor de stroomvoorziening van de Gotthardspoortunnel, met 57 km de langste spoortunnel ter wereld.
De producten van Studer Cables zijn een veilige keuze, wanneer veiligheid, duurzaamheid en energie-efficiëntie doorslaggevend zijn voor elektrische bekabeling en energie installaties.

Het ligt in de planning om in de toekomst de kennis over kunststoffen te gebruiken buiten de zuivere kabelproductie.

In de Benelux wordt al jaren samengewerkt met Calpe BV uit Barneveld die als officiële importeur/distributeur verantwoordelijk is voor de commerciële activiteiten en leveringen.


Meer nieuws over Bedrijven