Bedrijven

imc Test & Measurement wordt onderdeel van het Battery Ventures platform voor testen en meten

Fabrikant van productieve test- en meetinstrumenten imc Test & Measurement (imc) sluit zich aan bij het Test & Measurement-platform van Battery Ventures – een technologiegerichte investeringsmaatschappij.

Het platform omvat al Audio Precision, de in de VS gevestigde fabrikant van audiomeet- en testapparatuur en de Deense fabrikant van meetmicrofoons GRAS Sound & Vibration. imc vult dit platform aan als data-acquisitie- en meetbedrijf en verbreedt de focus van audio-meetoplossingen naar een holistisch portfolio van meet- en testoplossingen. Mike Flaherty leidt de organisatie als Platform CEO.

imc werd in 1988 in Berlijn opgericht, fuseerde in 2018 met zijn jarenlange verkooppartner imc Test & Measurement uit Friedrichsdorf en heeft momenteel wereldwijde dochterondernemingen in China, de VS, Frankrijk, Zwitserland, Zuid-Korea en Nederland. Sinds de oprichting staat imc voor innovatieve oplossingen voor veeleisende test- en meettaken in onderzoek, ontwikkeling en productie. De klanten komen uit de automobiel- en machinebouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegindustrie en windenergie. Door samenwerkingen en overnames heeft het bedrijf zijn portfolio in het verleden continu uitgebreid, met als doel maatwerkoplossingen te creëren voor zoveel mogelijk meet- en testtaken.

Door de fusie met Battery en als onderdeel van het “Test en Meet” Platform zal imc beter aan deze vraag kunnen voldoen. Samen met Audio Precision en GRAS biedt het platform, naar eigen zeggen, het meest uitgebreide assortiment test-, meet- en analyseoplossingen voor onderzoek, ontwikkeling en productie op het gebied van audiotesten, thermische testen, duurzaamheidsanalyse, voertuigdynamica, vermogensmeting, geluid en trillingen als evenals componenttests zoals testbanken voor elektromotoren.

Kai Gilbert, CEO van imc, licht toe: “Als onderdeel van het platform van bedrijven zal imc in de toekomst profiteren van de zakelijke en technologische synergieën en zal het zijn klanten een nog uitgebreider scala aan oplossingen kunnen aanbieden. De internationale structuur creëert aanzienlijk betere groeimogelijkheden voor imc – vooral in de belangrijkste markten ter wereld. ”

Mike Flaherty licht toe: “imc heeft in de afgelopen jaren uitzonderlijk goed gepresteerd en we geloven dat de samenwerking met Battery en het test- en meetplatform het vermogen van het bedrijf om te groeien zal versnellen. Er zijn grote kansen om uit te breiden naar nieuwe markten, nieuwe toepassingen, nieuwe oplossingen aan te bieden en een breder scala aan klanten wereldwijd te bedienen. De ervaring en financiële steun van Battery Ventures zullen ons allemaal helpen die kans te grijpen.”

Meer nieuws van imc Test & Measurement B.V.
Meer nieuws over Bedrijven