Bedrijven

Sentech gaat partnership aan met Velodyne Lidar

Sensor integrator Sentech uit Nieuwkuijk is een partner agreement aangegaan met het Amerikaanse bedrijf Velodyne Lidar. Volgens Sentech levert dit bedrijf slimme, krachtige lidar-oplossingen voor onder meer zelfrijdende voertuigen (automated guided vehicles), bestuurdersassistentie, bezorging, robotica, navigatie en cartografie.

Sentech gaat partnership aan met in lidar gespecialiseerd Amerikaans bedrijf.

Volgens Sentech is Velodyne marktleider en wereldwijd bekend om zijn portfolio van baanbrekende lidar-sensoren. ‘Hun productlijn omvat een breed scala aan sensoroplossingen, waaronder de kosteneffectieve Puck, de veelzijdige Ultra Puck, de autonomie verbeterende Alpha Prime, en software voor bestuurdersassistentie, Vella. In 2022 en 2023 wordt aan deze lijn de baanbrekende solid state 3D-oplossingen Velarray en Velabit toegevoegd.’

Hoe werkt lidar
Lidar staat voor ‘LIght Detection And Ranging’ en maakt gebruik van laserstralen (Eye Safe Class 1 IEC 60825-1:2014) om een point-Cloud, ook wel 3D-weergave, van de omgeving te creëren. Het levert sterke prestaties in een grote verscheidenheid van licht- en weersomstandigheden. Een lidar-sensor zendt pulsen van onzichtbaar licht uit die vervolgens reflecteren vanaf objecten in de omringende omgeving. Om de afgelegde afstand te berekenen, gebruikt de sensor de tijd dat elke puls nodig heeft om naar de sensor terug te keren (ook wel bekend als time-of-flight principe). Door dit proces miljoenen keren per seconde te herhalen ontstaat een nauwkeurige, realtime 3D-kaart van de omgeving.

Mogelijkheden lidar-technologie
Een greep uit de vele voordelen van het gebruik van lidar-technologie: 3D solid state (vanaf 2022/2023), nauwkeurig, en IP-69 (toepasbaar in allerlei omgevingen en weersomstandigheden zoals regen). Daarnaast is lidar-technologie de enige technologie die nauwkeurig en gedetailleerd de omgeving in kaart brengt en tegelijkertijd de privacy van de omgeving bewaakt.

De redenen waarom Velodyne voor een partnership met Sentech heeft gekozen zijn duidelijk volgens Maria Solovieva, Director of Sales EMEA bij Velodyne Lidar. ‘Sentech heeft een hele goede reputatie in de markt en een uitgebreide klantenkring in onze industrie. Hun expertise van sensortechnologieën is imposant. Sentech helpt klanten bij integratie van de sensor in hun applicatie, en ondersteunen hen zelfs bij het modificeren van deze sensor zodat tijd wordt bespaard in het productieproces. Kortom; voor ons zijn ze een ideale en betrouwbare partner.’

Sentech levert sensorkennis en -innovatie in de vorm van op maat gemaakte en slimme sensoroplossingen voor complexe meet- en regelvraagstukken van bedrijven. Het werkveld is in vier marktsegmenten onderverdeeld, omdat spelers in deze branches andere eisen stellen aan sensortechnologie: automotive & heavy vehicles, healthcare & instruments, High Tech & robotica en agrotechnology & horticulture.

Meer nieuws van Sentech B.V.
Meer nieuws over Bedrijven