Bedrijven

TMC opent kantoor op Brightlands Chemelot Campus

Hightech consultancybedrijf TMC opent in juli een nieuw kantoor op de Brightlands Chemelot Campus. Het is het zesde Nederlandse kantoor van TMC, naast vestigingen in Eindhoven, Utrecht, Delft, Enschede en Groningen. TMC is al jaren actief op en rond de campus in Sittard-Geleen, voornamelijk op het gebied van R&D en chemische procestechnologie.

TMC opent kantoor op Brightlands Chemelot Campus

TMC heeft een ambitieuze groeiambitie. Het wil in 2022 zo’n duizend nieuwe werknemers aantrekken. “Meer zichtbaarheid in deze regio helpt ons om onze business in Zuid-Limburg verder uit te breiden”, zegt Emmanuel Mottrie, CEO van TMC.
De al gerealiseerde groei én de potentie van de provincie zijn de voornaamste redenen voor een aparte vestiging hier.

Eric Appelman, directeur business development, Brightlands Chemelot Campus: “Dit zijn tijden waarin beschikbaarheid van goede mensen en binden van talent doorslaggevende factoren zijn voor werkgevers. Omdat er zoveel moet gebeuren en omdat daarvoor een hoog kennisniveau nodig is. Omdat de werknemer van vandaag meer dan ooit een werkkiezer is met zijn eigen, persoonlijke eisen. En omdat de demografische ontwikkelingen op zijn minst uitdagend zijn. Talent is een van de speerpunten van onze campus; we zijn trots dat we met TMC een echte talentspecialist als medebewoner mogen verwelkomen.”
Jeroen Gielens: “Op dit moment wordt hard gewerkt om het kantoor helemaal in gereedheid te brengen. Zodat we er vanaf de zomerperiode aan de slag kunnen.”

Andere vakgebieden
TMC staat in Zuid-Limburg voornamelijk bekend om ondersteuning binnen chemische R&D en procestechnologie. Vanuit de nieuwe locatie kan het bedrijf ook zijn expertise op andere vakgebieden toepassen in de regio. Zo ligt er bijvoorbeeld veel potentie voor de TMC-specialismen werktuigbouwkunde, manufacturing, life sciences en software.
De engineers van TMC opereren aan het front van de nieuwste technologieën. Het werkondernemerschapsmodel van TMC (het bedrijf noemt het zelf ‘employeneurship’) biedt hun de mogelijkheid de veiligheid van een vast contract te combineren met het avontuur en de flexibiliteit van ondernemerschap. Het kent vijf basisprincipes: een duurzame werkrelatie, individuele winstdeling, persoonlijke coaching en trainingen, expertise-communities van technische specialismen en het Entrepreneurial Lab waar de ‘employeneurs’ hun eigen ideeën en producten kunnen uitwerken.

Meer nieuws van TMC Group NV
Meer nieuws over Bedrijven

Uitgelicht