Algemeen

Elektrisch rijden in de lift

Het oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen IONITY registreerde een toename in het gebruik van zijn oplaadstations, vooral na de COVID-19 lockdown-periode die in april 2020 ingevoerd werd. De aanhoudende coronapandemie heeft geleid tot een verandering in het mobiliteitsgedrag in Europa waardoor de e-mobiliteitssector meer vaste voet kreeg.

Dit komt onder meer doordat: eigenaren van elektrische voertuigen hun auto’s meer lijken te gebruiken; er meer vraag is naar duurzame mobiliteit om zo emissievrij en koolstofneutraal te rijden; openbaar vervoer zoals de trein, het vliegtuig of de bus niet langer de veiligste transportmiddelen blijken tijdens de pandemie; en meer landen de aankoop van elektrische voertuigen aanmoedigen door middel van premies en subsidies. Hoewel deze trends per regio kunnen verschillen, worden deze bevindingen ondersteund door de hoeveelheid verbruikte kWh bij IONITY-oplaadstations over heel Europa.  Het aantal registraties van volledig elektrische auto’s en plug-in hybridemodellen noteerde al vóór COVID-19 een stijgende lijn op het hele continent.

Elektrisch rijden in de lift

Het effect van de lockdown is echter opvallend. IONITY wil van lange afstanden met elektrische auto’s de nieuwe norm maken. Het doel is om het opladen van een elektrische auto overal en voor iedereen beschikbaar te maken, en dit op een bijzonder snelle en eenvoudige manier. Door gebruik te maken van 100% hernieuwbare energie maakt het bedrijf niet alleen emissievrij, maar ook koolstofneutraal rijden mogelijk. Hiermee levert IONITY een positieve bijdrage aan de algemene doelstelling om de mobiliteit in het algemeen koolstofvrij te maken.


Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws over Algemeen