Bedrijven

Kendrion neemt ontwikkelaar 3T over

Kendrion, een ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor industriële en automobieltoepassingen, heeft software- en elektronica-ontwikkelingsbedrijf 3T overgenomen.

3T is een gespecialiseerde ontwikkelaar en fabrikant van levenscyclusbeheerdiensten voor klantspecifieke elektronica en embedded systemen. Het bedrijf heeft vestigingen in Enschede en Eindhoven en heeft 3T 80 FTE in dienst. De jaarlijkse winst is ongeveer € 12 miljoen. Kendrion spreekt van een sterke strategische aansluiting bij de besturingstechnologie-activiteiten van Kendrion’s Business Group Industrial Actuators and Controls. Daarnaast wordt verwacht dat de uitgebreide ervaring van 3T op het gebied van ontwikkeling van software en elektronica van strategisch belang zal zijn voor Kendrion’s Automotive Group, waar het toenemende gehalte aan geavanceerde elektronische componenten in personenauto’s en bedrijfsvoertuigen een aanzienlijke groeimogelijkheid biedt.

De hoogopgeleide medewerkers van 3T en de nabijheid van toonaangevende technische universiteiten en andere instellingen voor hoger technisch onderwijs, versterken Kendrion’s vermogen om een ??getalenteerd team van software- en elektronicaontwikkelaars verder op te bouwen en te beheren.

Richard Mijnheer, CEO van 3T: “Met Kendrion hebben we de juiste partner gevonden om ons bedrijf vooruit te helpen en uit te breiden. De combinatie van 3T en Kendrion zal succesvolle groeimogelijkheden bieden buiten onze huidige markten, werkend onder ons eigen sterke merk als onderdeel van de Business Group IAC en de bredere Kendrion Group.”

Meer nieuws over Bedrijven