Team met studenten Engineering wereldkampioen robotica

Koningsdag was niet alleen een feestje voor onze koning, maar ook voor een team bestaande uit studenten van Fontys Hogeschool Engineering, aangevuld met middelbare scholieren van het Zwijsen College en het Heerbeeck College. Zij wonnen namelijk, als eerste Europese team ooit, de wereldtitel van de FIRST Robotics Competition in Detroit, Verenigde Staten.

Toepasselijk, in het jaar van Rembrandt, heeft Team Rembrandts in samenwerking met drie andere teams en hun robot Andromeda de overige vierduizend teams achter zich weten te houden.‘ Tijdens het spel Destination Deep Space, gesponsord door Boeing, was het de bedoeling dat twee teams van drie robots streden op een veld om plastic schijven en ballen te plaatsen. Elke geplaatste schijf of bal in een constructie op het speelveld levert punten op. Het team dat na tweeënhalve minuut de meeste punten had, won de wedstrijd”, vertelt Wesley van der Linden, lead mentor van Team Rembrandts en student bij Fontys Hogeschool Engineering.

Road to succes
Na de voorrondes, waar Team Rembrandts dit jaar tot twee keer toe de halve finale behaalde en verschillende awards won, wist het team zich te kwalificeren voor de wereldfinales. Nadat het team in hun divisie de winst pakte, mocht het team meedoen aan de echte finales, waarin de teams van de zes deelnemende divisies tegen elkaar streden voor een plek in de finale. Team Rembrandts werd tijdens deze ronde tweede en heeft zich samen met de nummer één gekwalificeerd om het in de finale uit te vechten, waarin een ‘beste twee uit drie’ ronde gespeeld werd. Het team wist ook hier te winnen en is als eerste Europese team ooit bekroond tot wereldkampioen.

Team Rembrandts 2020
Dit is het zevende jaar dat Team Rembrandts aan de competitie meedeed en de zesde keer dat ze zich wisten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Vanwege hun wereldtitel is het team nu al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020.

Team Rembrandts is een roboticateam gevestigd in Eindhoven met studenten van Fontys University of Applied Science, Zwijsen College en Heerbeeck College. Een unieke mix van leerlingen en studenten uit het voorgezet, mbo en hoger onderwijs. In het team werken leerlingen en studenten samen met een ervaren groep mentoren en ouderejaarsstudenten om robots te bouwen die elk jaar concurreren op de FIRST Robotics Competition. Tevens zet Team Rembrandts zich in om kinderen en jongeren enthousiast te maken over STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math) door het organiseren van activiteiten en evenementen die niet alleen een technische inhoud hebben, maar ook aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.