Bedrijven

Telerex sponsor en kennispartner van Delft Hyperloop

Telerex kondigt een samenwerking aan met Delft Hyperloop, het team van de Technische Universiteit Delft dat in competitieverband bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de Hyperloop.

Delft Hyperloop heeft zich tot doel gesteld het winnen van de European Hyperloop Week 2022 die in juli van dit jaar plaatsvindt. Het studententeam uit Delft zit dan ook niet stil. Zo wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een zwevende pod, wat een cruciale stap is in de voltooiing van het Hyperloop-concept. Verder richt het team zich op het optimaliseren van de magnetische aandrijving.

Partners spelen een belangrijke rol in deze ontwikkelingen. Zij ondersteunen Delft Hyperloop onder andere met kennis, ervaring, materialen en financiële middelen. Zo treedt Telerex op als sponsor en als kennispartner op het gebied van Thermal Management.

Enorme potentie
De verwachting is dat de Hyperloop over tien tot vijftien jaar voor het eerst commercieel wordt ingezet. “De potentie van de Hyperloop als transportsysteem voor zowel mensen als goederen is enorm”, zegt Gert Jan Uijtdewilligen, General Manager bij Telerex. “Delft Hyperloop zet niet alleen de standaard op het gebied van snelheid, maar loopt ook voorop als het gaat om de ontwikkeling van een klimaatneutrale, schaalbare en vooral veilige pod. Wij zijn blij dat we daar als Telerex een bijdrage aan kunnen leveren.”

Patrick Sheppard, Team Captain van het studententeam, sluit hierbij aan: “Telerex levert ons een volledig Thermal Management-systeem voor onze lineaire motor, waardoor de spoelen in de lineaire synchrone motor altijd op de goede temperatuur gehouden kunnen worden. Dit levert ons veel extra vermogen op en zal ons helpen om de Propulsion Subsystem Award op de European Hyperloop Week te winnen.”

Meer nieuws van Telerex
Meer nieuws over Bedrijven

Dossiers