Algemeen

Whitepaper bewustwording cybersecurity

Installaties in gebouwen, zoals gebouwbeheerssystemen, domotica, klimaatregelingen of beveiligingssystemen, zijn steeds vaker met het internet verbonden. De afgelopen jaren is gebleken dat installaties die aan internet zijn gekoppeld, een aantrekkelijk doelwit vormen voor cybercriminelen.

KNX Nederland publiceerde onlangs een whitepaper om de bewustwording over cybersecurity binnen de installatiemarkt te vergroten. Het document moet ervoor te zorgen dat alle partijen in de installatiemarkt actie kunnen ondernemen om de digitale gevaren te elimineren of te minimaliseren. Lezers van de whitepaper hoeven geen voorkennis te hebben over het onderwerp. Het document bevat een introductie over het fenomeen cybersecurity maar legt bijvoorbeeld ook uit wat het Internet of Things inhoudt en wat smart homes en smart buildings zijn en welke risico’s daaraan zitten. Daarnaast bevat het kennisdocument ook informatie over routers, gateways, een VPN en beveiligde cloudservices en hoe deze het beste kunnen worden ingezet om een veilige internetverbinding tot stand te brengen. De whitepaper bevat uiteraard ook praktische adviezen om digitale systemen zo goed mogelijk te beschermen. Zo behandelt het document de basisprincipes om het risico op cybercrime te minimaliseren en geeft het mogelijkheden voor fysieke beschermingsmaatregelen voor slimme systemen.

Meer nieuws van KNX Nederland
Meer nieuws over Algemeen

Columns/Opinie

Paul Petersen 17 november 2022

Cyber Security

Hoe kunnen we de voordelen van deze tijd benutten en versterken, zonder de toenemende ondermijning van technische mogelijkheden te moeten bevechten?
Meer columns & opinie