Technische Unie en NEN bundelen hun krachten

Technische Unie en NEN hebben hun krachten gebundeld, NEN verzorgt trainingen voor klanten van Technische Unie. De trainingen zijn voor installateurs in de kleinzakelijke markt ofwel de vakspecialisten. Door de trainingen zijn zij in staat om gemakkelijker normen toe te passen in de praktijk.

Technische Unie creëert meerwaarde door zijn klanten kennis te bieden die zij nodig hebben voor hun vak. Daarvoor heeft de organisatie TU Campus opgezet. Vanuit daar is het idee ontstaan om een samenwerking te starten. Het doel van deze samenwerking is het vergroten van kennis van installateurs en daarmee de veiligheid van installaties in Nederland te vergroten.

NEN is gestart bij Technische Unie Alkmaar op de volgende vakgebieden:

  • NEN 1010: Dit is dé norm voor ontwerp en realisatie van veilige en goed functionerende elektrische installaties.
  • NEN-NEN-IEC 60204-1: ‘Elektrische uitrusting van machines’.
  • NEN 3140: Vakbekwaam Persoon ‘Veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties (laagspanning)’.


Succesvolle pilot

De samenwerking begon met een pilot die succesvol is verlopen. Daarom wordt het aanbod nu verder uitgerold. In 2019 zijn er ca. 500 vakmensen geholpen de juiste kennis, kunde en vaardigheden te verkrijgen. Zij kunnen de normen beter toepassen, hun werkzaamheden veilig en goed uitvoeren en hiermee de impact vergroten. Voor 2020 staan nieuwe trainingen op de planning.