Bedrijven

VDL TBP Electronics investeert in golfsoldeermachine

VDL TBP Electronics heeft na een grondig evaluatieproces in samenwerking met SMANS, geïnvesteerd in het slimme en snelle golfsoldeerproces ERSA VERSAFLOW 4/55 UU met vier volledig onafhankelijke soldeerpotten.

Deze geavanceerde golfsoldeermachine is inmiddels geïnstalleerd en operationeel en biedt een aantal voordelen. Zo heeft de machine fiducial herkenning, heeft twee onafhankelijke fluxkoppen, gecontroleerd met lasertechnologie en een topheating unit boven de 2 afzonderlijke soldeermodules, hierdoor blijven de pcba’s op temperatuur om zo een stressvrije optimale soldeerverbinding te garanderen. Verder is er een barcodescanning voor mixed productie en dankzij de gekozen slimme configuratie een tot 4x sneller soldeerproces.

Efficiënte soldeerlijn
De VERSAFLOW 4/55 is uitgerust met een multi-magazijn loader en unloader van YJLINK, die automatisch volgt op de juiste breedte instelling. Het resultaat is een uiterst efficiënte selectieve soldeerlijn, pontificaal gesitueerd in het midden van de productievloer, zodat mens en machine optimaal kunnen samenwerken.

Volgens VDL TBP Electronics is een perfecte beheersing van de productieprocessen een voorwaarde om de groeiende portefeuille en reshoring te faciliteren, “Vakbekwaamheid en een snelle response zijn bij Smans en ERSA gegarandeerd. Dankzij de samenwerking met deze partijen kunnen wij in de toekomst nog meer klanten optimaal voorzien van zeer hoogwaardig gesoldeerde pcba’s (printed circuit board assemblies).”

Meer nieuws van VDL TBP Electronics
Meer nieuws over Bedrijven